Danmark er lukket ned, hallerne er tomme, fodboldbanerne ligger øde og de store gymnastikforårsopvisninger er aflyste. Idrætsforeninger, som plejer at summe af liv, er lukket og slukket.

I Havdrup Gymnastikforening giver man dog ikke så let op. På de sociale medier lægges dagligt opslag op med inspiration til aktiviteter, gymnastikopvisningen blev klaret hjemme i stuerne og instruktørerne laver træningsvideoer til hjemmetræning.

Gymnastikopvisning og træning på video

Da forårets gymnastikopvisninger blev aflyst, fik formand Betina Steneman den idé, at alle foreningens medlemmer kunne sende videoer ind med dele af deres opvisningsprogram. Det blev til en ti minutter lang corona-hjemme-opvisningsvideo med gymnaster i alle aldre. Udover opvisningen bliver der dagligt lagt hjemmetræningsvideoer op, hvor instruktørerne i foreningen viser øvelser hjemme fra stuen.

“Det er vigtigt for os at vise vores medlemmer, at vi stadig er her, og at vi savner dem og dagligdagen i foreningen. Vi synes, at videoer fra trænerne er en god måde at holde kontakten med medlemmerne og samtidig motivere dem til at holde sig i gang. Der er et super godt fællesskab i foreningen og vi har fået mange gode tilbagemeldinger på vores videoer”, siger formand i HGI Betina Steneman.

Formand Betina Steneman

Samfundssindet er til at føle på

I DGI Midt- og Vestsjælland er formand Bruno L. Hansen stolt over, hvor stor en indsats foreningerne gør for at fastholde fællesskabet og opfordre til sundhed og idræt på trods af coronakrisen.

“Når man ikke kan mødes fysisk, er det vigtigt fortsat at styrke fællesskaberne. Flere foreninger har udvist stort samfundssind ved at lave træningsøvelser, konkurrencer og livestreame træning hjemme fra stuerne. Havdrup Gymnastikforening er et super godt eksempel på netop det”, siger han.

For mere information

Formand i Havdrup Gymnastikforening, Betina Stenemand, tlf. 26 25 56 14
Formand for DGI Midt- og Vestsjælland, Bruno L. Hansen, tlf. 23 45 14 44

Kilde: Havdrup Gymnastikforening

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.