Efter godt 11 år i Solrød Byråd stopper den konservative Hans Odder den 1. marts.

Hans Odder stopper sit byrådsarbejde – men han kan se tilbage på en række år, hvor kommunen har udviklet sig markant. Og dét er han stolt af.

Kommunen har virkelig været i en fin udvikling. Vi er blevet modigere som kommune, og der er flere visioner og planer, end der har været før. Der er kommet mange børnefamilier til kommunen, og det kræver udvikling. Men det er kun godt, siger Hans Odder til Viborher.dk.

Han blev valgt ind i Solrød Byråd i 2009 for Solrød Listen. Han havde ellers været medlem af Det Konservative Folkeparti siden slut 1980’erne, men i 2007 blev han så sur på partiet, at han meldte sig ud i trods. Han blev valgt ind, og i 2012 slog den lokale liste sig sammen med C, og dermed blev Hans Odder det andet konservative byrådsmedlem i Solrød Byråd sammen med Hans Nydam Buch.

Overrasket over økonomien

Når han ser tilbage på sine 11 år i byrådet, har begyndelsen på byrådsarbejdet påvirket ham mest.

Jeg var helt overrasket over, hvor udfordrede vi var på økonomien. Alle troede, vi var rige, men vi var virkelig pressede. Jeg gik til valg på at sætte skatten ned og humøret op, men i stedet måtte jeg i første budgetforlig være med til at fyre 50 ansatte, skære på serviceniveauet og sætte skatten op. Det var meget hårdt. Og her opdagede jeg jo også, hvor komplekst arbejdet med en kommune er, forklarer Hans Odder.

I dag ser det dog anderledes ud. Serviceniveauet er hævet, økonomien er stabil, der er lavet løft af kommunen på de fleste områder, og der er gennemført projekter som Strandens hus, som Hans Odder kæmpede for, inden han blev valgt i byrådet, Solrød Biogas, Transportcentret og Green Hills.

Flere idéer og visioner i kommunen

Hans Odder peger på, at ambitionsniveauet i kommunen er blevet hævet. Der er tanker, idéer og visioner – og kommunen vil og tør mere.

Som byrådsmedlemmer er vi sat i verden for at gøre det så godt som muligt for så mange som muligt. Og vi ved godt, at vi ikke kan gøre alle glade – og det tager vi så bestik af og gør det så godt som muligt alligevel. Udviklingen i kommunen er rigtig god, og det er jeg meget glad for, siger han.

For et par år siden tog han dog beslutningen om ikke at genopstille. Det er der flere årsager til.

Det, der for alvor slog hovedet på sømmet, var, at jeg virkelig havde kæmpet for at få Strandens Hus på plads, og vi var enormt stolte og glade. Jeg havde brugt så meget energi på det, men så blev jeg beskyldt for korruption. Men hvordan kunne nogen tro, at jeg ville blande mig i en sag økonomisk, når jeg også drev den politisk? Alt ville jo vælte. Det er fair nok, at folk bliver sure, for vi kan jo ikke gøre alle glade, men det var over stregen, siger Hans Odder.

Han nævner også, at debatten og tonen på de sociale medier er blevet skærpet.

Der er blevet for kort fra hoved til hånd. Nu får man én over nakken på de sociale medier, og det er simpelthen så nemt at sidde og svine andre. Det gider jeg ikke, siger Hans Odder, der hellere tager en snak og god diskussion med borgere, når han møder dem.

Han vælger at træde ud af byrådet nu, så det passer med, at byrådet fik lukket sagen om Biogas-anlægget, der har kørt i lang tid. Men også for at give den næste i rækken en chance for at markere sig inden valget.

En travl fremtid

Selvom Hans Odder ikke længere skal bruge tid på byrådsarbejdet, kommer han ikke til at kede sig. Som driftschef på Solrød Vandværk arbejder han hårdt på at sikre forsyningen til Erhvervskilen og Green Hills, og ham og kollegaerne er ligeledes ved at installere et blødgøringsanlæg, der skal behandle en mio. kubikmeter vand.

Herudover har han fået lov til at blive i bestyrelsen i Solrød Biogas.

Og så er min hustru og jeg aflastningsforældre for to syriske drenge på 14 og 15 år, og de kommer hver anden weekend. Det er ofte fædrene, der har manglet i disse børns liv, så jeg er meget på. Men det er rigtig fint, for det betyder, at jeg kobler fra alle de andre ting, både politik og arbejde, og fokuserer på drengene. Og det er rigtig hyggeligt, siger Hans Odder.

Hans og hustruen Ann har været aflastningsfamilie i 25 år. Herudover har de tre børn og et barnebarn, som han også gerne vil have mere tid til.

Det bliver Morten Scheelsbeck, der overtager mandatet fra Hans Odder i byrådet. Morten sad i byrådet fra 2013-2017, men blev ikke genvalgt. Han gør fra 1. marts Jan Færch, der er spidskandidat for C til valget i november, selskab.

Kilde: Viborher.dk

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.