I søndags havde præst Charlotte Gravesen sat en kurv med gudstjenestepakker ud foran hoveddøren til Solrød Strandkirke.

Pakkerne i fint papir og med bånd indeholdt en to sider lang håndskreven prædiken, en bibeltekst, et lys, en lille engel, en klokke, et stykke marcipanbrød til kaffen og en manual, så hver enkelt kunne skabe sin egen mini-søndagsgudstjeneste hjemme hos sig selv. Kirkerne er jo indtil videre lukket for den slags handlinger.

I lørdags blev interesserede på Facebook opfordret til at hente en pakke. Mange borgere mødte søndag op ved kirkens låste dør med et coronaskilt – og fik en pakke fyldt med trøstende ord og håb for fremtiden.

Idéen til gudstjenestepakkerne kom flere steder fra, fortæller Charlotte Gravesen:

”Vi talte i kirken om, at vi er mange, der er lidt trætte af filmede gudstjenester, og at vi ville gøre noget andet. Jeg har fået inspiration fra en præst på Vesterbro og fra bogen ”Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag”. Prædikenen måtte godt være håndskrevet og pakket pænt ind, og så er det altid vigtigt, at der er lidt humor med som den lille kirkeklokke i nogle af pakkerne”.

: Sådan så det ud, da borgerne søndag formiddag kunne hente en pakke ved Solrød Strandkirke.

For at gøre det endnu mere personligt cyklede Charlotte Gravesen rundt til nogle af de borgere, som hun ved bor alene og ikke er på Facebook.

”Vi holdt afstand og talte lidt sammen ved hoveddøren. Jeg glædes over de smil, der mødte mig og blev rørt over de tårer, der trillede, fordi der er meget, der er svært lige nu. ”Hvad er det dog for en tid vi lever i?”, sagde én, og en anden var inde i sin lejlighed for at hente en blomst og et kort, hun også havde fået i denne svære tid. Det har været en super rørende oplevelse – også de personlige og taknemmelige kommentarer på Facebook”, fortæller Charlotte Gravesen.

Kilde: Solrød Sogn

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.