Hør et levende og humoristisk foredrag om forskellige kvindeidealer gennem tiden, når etnolog Frederikke Heick fra Andelslandsbyen Nyvang gæster Greve Museum søndag d. 4. maj kl. 14.00.

Chokoladebukser, undertøj, lingeri, hofteholdere, brystholdere, krinoline, særk og korset: Kært barn har mange navne. Kvindeundertøjets udvikling er med til at vise tidens skiftende kvindeidealer – både kvindernes egne og samfundets normer og forventninger til kvinden og hendes krop. Denne søndag eftermiddag vil etnolog Frederikke Heick fortælle om kvindeundertøjets historie.

Frederikke Heick vil i foredraget tage os med på en rejse gennem 100 års undertøjsmode fra 1880-1980. Fra de bundløse mamelukker over spirellakorsettet og videre til torpedoen bruger hun undertøjet til at fortælle om kvinders liv, vilkår og idealer gennem tiden. De æstetiske og samfundsmæssige idealer, som kvindernes kroppe skulle afspejle gennem tiden, bliver der også fortalt om.

Foredraget illustreres med reklamer og billeder, der understreger tidens mode og ideal, og Frederikke Heick har også lovet at medbringe undetøj, der kan nærstuderes af publikum – og noget af det kan endda prøves på, hvis man har mod på det.

Praktiske oplysninger
Foredraget foregår søndag d. 4. maj kl. 14. Der er fri entré til foredraget og til museet, som har åbent tirsdag til fredag kl. 11-15, søndag kl. 11-17, mandag og lørdag er der lukket. Den 2. onsdag i hver måned er der åbent fra kl. 13.30 til kl. 21.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.