De mange frivillige ildsjæle i Solrød Kommune blev hædret ved Frivillighedsaftenen, hvor også Frivillighedsprisen blev overrakt til Grete Thunberg.

Siden corona indtog landet har frivilligheden været udfordret af, at hverdagen har været vendt op og ned, og vi har skullet være sammen hver for sig. Alligevel har de frivillige ildsjæle i Solrød Kommune igen vist sig fra sin stærke side og understreget, hvor vigtig deres indsats er, og det blev de mandag aften hædret for til den årlige Frivillighedsaften i Aktivitets- og Frivilligcenteret.

Corona har udfordret frivilligheden, da vi ikke har kunnet mødes, som vi plejer, og det har både medført aflyste aktiviteter og øget ensomhed, men det har også åbnet for nye, kreative møder, hvor vi kan være sammen – og nye måder, hvorpå man kan være frivillig. Samtidig har tiden med corona tydeliggjort, hvor vigtige I frivillige er, og hvilken forskel I er med til at gøre for andre mennesker. Det er ingen tvivl om, at det arbejde I gør er uundværligt,” sagde Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds og fritidsudvalget, da han bød velkommen til de mange fremmødte.

Ud over fejringen af alle de mange frivilliges indsats er det også på Frivillighedsaftenen, at årets Frivillighedspris bliver uddelt. Frivillighedsprisen gives som påskønnelse af en person, forening, organisation eller institution, der har gjort en særlig indsats for det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune. Ud over anerkendelse følger der 7.000 kr. med.

I aften handler om det frivillige sociale arbejde, og om hvordan I, som aktive borgere, tager ansvar og spiller en vigtig rolle i at gøre Solrød Kommune til det bedste sted at leve og bo. Jeres indsats er et unikt og berigende bidrag, og I gør en kæmpe stor forskel for andre mennesker – og det sætter vi utrolig stor pris på. Et stort tak for jeres indsats,” sagde borgmester Niels Hörup, inden han overrakte Frivillighedsprisen 2021 til årets prismodtager.

Frivillighedsprisen gik i år til Grete Thunberg for hendes mangeårige frivillige indsats for Ældre Sagen, hvor hun har været med til at starte og bakke op om mange initiativer, som kommer ældre borgere i Solrød Kommune til gavn bl.a. opstart af søndagscafe, banko, sy-hold og stavgang. Derudover var Grete med til at starte influenzavaccinationer i 2003, da Ældresagen i Solrød første gang arrangerede disse, og Grete står også for, at Ældresagens medlemsblad bliver omdelt til alle medlemmer.

Der er ingen tvivl om, at Grete har bidraget med en utrættelig indsats år efter år til gavn for mange borgere i Solrød Kommune. Jeg tør godt sige, at Grete er et positivt eksempel til efterlevelse, og hun har fortjent at blive hyldet og fejret for alt det, som hun har gjort,” sagde Niels Hörup om prismodtageren.

Fakta:

Byrådet i Solrød Kommune indstiftede i 2009 Frivillighedsprisen, og den gives som påskønnelse af en person, forening, organisation eller institution, der har gjort en særlig indsats for det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune. Det er Social-, sundheds- og fritidsudvalget, der på baggrund af indstillinger udvælger prismodtageren. Ud over anerkendelse følger der 7.000 kr. med.

De indstillede til Frivillighedsprisen 2021 var:

· Anette Wernblad
Indstillet for sin indsats i Dansk Folkehjælps “Frivillig Økonomisk Rådgivning”.
· Preben Petersen, Sonja Poulsen, Greta Larsen og Niels Bierbum
Indstillet for deres indsats for borgere med demens og deres pårørende.
· Arne Jensen
Indstillet for sin frivillige indsats ved Karlstrup Kirke.
· Preben Petersen
Indstillet for sit engagement i Ældresagen og i cafeen ved AFC.
· Marianne Larsson
Indstillet for sit engagement i Solrød Senior Klub og i AFC.
· Grete Thunberg
Indstillet for sin indsats for Ældresagen Solrød.

Kilde: Solrød Komune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.