Af ejer af virksomheden Klingenberg Anlæg og Kloak A/S og bestyrelsesmedlem af Dansk Byggeri Sjælland, Niels Hansen

I dag arbejder virksomhederne på tværs af kommunegrænser. Den ene dag lægger medarbejderne nye gulve i Vordingborg, den anden dag murer de en carport i Ringsted eller bygger et hus i Solrød. Derfor er det vigtigt, at uanset hvor i landet du som virksomhed arbejder, at kommunerne gør det nemt at fx bruge den lokale genbrugsplads, gør det muligt at orientere sig om de opgaver, som kommunen sender i udbud eller har en hurtig sagsbehandling af byggetilladelser, så vi kan komme i gang med arbejdet.

Niels Hansen

Min virksomhed har adresse i Greve, men jeg arbejder i flere sjællandske kommuner – blandt andet en del i Solrød. Derfor blev jeg også glad, da jeg så, at kommunen var sprunget fra plads nummer 32 til plads nummer 18 i Dansk Byggeris årlige analyse af, hvor erhvervsvenlige kommunerne er. Solrød er nu blandt de tre mest erhvervsvenlige kommuner i Region Sjælland. Blandt andet fordi kommunen er begyndt at holde årlige dialogmøder for virksomheder, ligesom kommunen også er begyndt at bruge AB18, som er byggeriets juridiske aftale grundlag, uden afvigelser. Begge dele er med til at gøre hverdagen lettere for både små og store virksomheder.

Faktisk er der rigtig mange kommuner på Sjælland, som i den grad har skruet op for erhvervsvenligheden og gjort sig umage for at gøre det nemt at drive virksomhed. Det skal I have tak for. Det bliver værdsat.

Kilde: Dansk Byggeri

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.