Bliv frivillig i Ældre Sagen’s besøgstjeneste til borgere med demens.

Som noget nyt har Ældre Sagen i Solrød Kommune indgået aftale med Solrøds Demens-team om opstart af besøgstjeneste for borgere med demens. Derfor søger man nu frivillige, som gerne vil glæde andre mennesker, der er ensomme og savner selskab.

Rundt omkring i hele landet er der omkring 50.000 danskere over 65 år, som føler sig ensomme. Ældre Sagen vil gerne skabe nye fællesskaber og derfor søges flere frivillige besøgsvenner.

I samarbejde med Solrød Kommunale hjemmepleje, sundhedsrådgivere og demens-team findes besøgsværter til besøgsvennerne. Det kan også ske, ved at familie og pårørende kan se fordelene ved at få lidt aflastning, der, over en kop kaffe og en snak, en gåtur eller et spil kort, kan sprede glæde for et andet menneske og åbne en ny verden for begge parter. Som besøgsven aftaler du og den, du besøger, selv, hvor ofte I skal mødes, og hvad I vil lave sammen.

”I dag har i 14 besøgsvenner” siger Erling Elberg, der er aktivitetsleder for besøgstjenesten i Solrød. ”Men, det er slet ikke nok. Vi har brug for flere besøgsvenner, så endnu flere kan få glæde af et besøg. På den måde vil vi fremover også være i stand til at tilbyde en besøgsven til borgere med demens.

Et frirum i hverdagen

”Vi hører faktisk ofte fra vores besøgsvenner, at besøgsvenskabet er et dejligt frirum i hverdagen, som er meget livsbekræftende, og at de får lige så meget ud af samværet, som de giver”, siger Erling Elberg.

Som frivillig besøgsven i Ældre Sagen vil man få en grundig vejledning i det frivillige arbejde, og man bliver tilknyttet en lokal aktivitetsleder, som man altid kan henvende dig til med spørgsmål, tanker og oplevelser.

De frivillige besøgsvenner vil modtage specialundervisning, og det vil være obligatorisk, at de nye besøgsvenner har været gennem dette undervisningsforløb, inden de møder deres demente besøgsværter.

Hvis du vil høre mere om at være besøgsven, kan du kontakte Erling Elberg på telefon 21461644.

Du kan også læse mere om Ældre Sagen Solrøds hjemmeside: https://www.aeldresagen.dk/lokalafdelinger/solroed

Kilde: Ældre Sagen Solrød

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.