Virksomheder i alle former er ramt i øjeblikket hvor Corona-virus huserer verdens over. Nogle af dem er os der arbejder med mennesker på daglig basis, fysioterapeuter på klinik.

Som det ser ud lige nu er vi ikke kun lukket ned til 14.april, vi har særlige regler og derfor kan vi være påvirkede helt til juli måned.

Vi arbejder med alle folkegrupper men især med de særligt udsatte patienter. Vi er meget tætte på vores patienter og derfor er vi som alle andre behandlere et sted med risiko for smitte.

Derfor lukkede vi først ned for hold træning på klinikken og kort efter lukkede vi også ned for alt Ikke-kritisk behandling. Hvis vi har/får kritiske patienter skal vi overholde alle regler for hygiejne og afstandsholden, hvilket som fysioterapeut kan være en udfordring.

Derfor står Fysioterapeuterne i Jersie’s lokaler helt tomme pt. Det er ikke med deres gode vilje, men samtidig vil de ikke være årsag til videre smitte.

Sundhedsstyrelsen har bestemt at alt ikke-kritisk behandling skal udskydes. Dog har regionerne indført at vi kan få sygesikringstilskud til en ny form for konsultation, Online-konsultation. Dette foregår som enten Telefon- eller videosamtale.

Mange vil nok undre sig over hvordan man med en fysioterapeut kan blive behandlet gennem video eller telefon. Og ja det er ikke en typisk fysioterapikonsultation, men vi vil kunne gennem samtale og billeder rådgive om akutte/kroniske smerter, øvelser eller relevant træningsprogrammer.

På den måde kan man få hjælp til selvhjælp.

Nede hos Fysioterapeuterne i Jersie er det et nyt redskab de skal til at arbejde med, men de tager udfordringen op for at kunne hjælpe deres patienter mens Danmark er under nedlukning.

Mere info kan findes på jersiefys.dk

Kilde: Fysioterapeuterne i jersie

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.