Venligboerne i Havdrup er en flok, der gerne vil være venner med flygtninge i Havdrup. Derfor starter de Venlig Café i sognehuset, Bistrupvang 33, 4622 Havdrup.

– I første omgang er det målet at møde de nye beboere i Havdrup og få dem til at føle sig godt tilpas. siger Inge Nebbelunde, som er en af initiativtagerne. – Foreløbig siger vi bare velkommen og ser, hvad de har lyst til og brug for. Det kan være at læse, at oversætte breve, øve dansk, sætte en cykel i stand, lave lektier eller at spise sammen. Mere følger hen ad vejen.for. Det kan være hjælp med at læse danske breve, hygge og dansktræning, børn der møder andre børn, fællesspisning. Vi har mulighed for at lave mad i fællesskab, og folk kan også bare tage mad med, så børnene kan puttes lige hjem i seng. Mere følger hen ad vejen, foreløbig siger vi bare velkommen til alle smile-humørikon

Caféen er åben mandage i lige uger, første gang den 12. oktober, fra kl. 16-20. Havdrup kirke lægger lokaler til og giver kaffe og te, frugt og småkager hver gang. Efterhånden vil der være mulighed for at lave mad i fællesskab, men folk kan også bare tage mad med, så børnene kan puttes lige hjem i seng.

Initiativet Venligboerne opstod i Nordjylland og har bredt sig til hele landet. I dag har facebookgruppen tusindvis af medlemmer, og der kommer hele tiden nye, lokale grupper til, nu også Venligboerne i Havdrup. – Har du lyst til at være med? Så duk op en af mandagene i Havdrup og vær med som frivillig.

 

venligboerne

 

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.