Anders Horne Henriksen begyndte som vikarierende præst den 1. oktober og har fået en god start, selv om coronapandemien besværliggør meget.

Anders Horne Henriksen er 34 år gammel og blev uddannet som præst i 2013. Inden han blev vikar i Solrød Strandkirke og Solrød Kirke, var han præst i Asperup og Roerslev på Fyn. Men nu er han flyttet med familien til Næstved, hvor hans kone, Janni, har fået job som gymnasielærer. Sammen har de sønnen, Hans, på tre år.

Anders Horne Henriksen

Hvordan har din første tid som præst i Solrød været?
– Det har været godt at begynde. Jeg har fået gode kollegaer og nye opgaver i forhold til mit tidligere arbejde som landsbypræst.

Hvilke ting er anderledes her i forhold til de steder, du tidligere har været?
– Det har først og fremmest været, at jeg har været vant til at skulle klare alting selv fra fadderadresser til booking af kirkesangere. Det skal jeg ikke her.

Hvordan er det at være præst under coronapandemien?
– Det er meget besværligt og frustrerende at skulle møde folk og tale sammen på de betingelser. Det kan være meget hæmmende, og det går især udover humøret.

Hvor henter du især inspiration til dine prædikener?
– Det henter jeg alle steder fra; medierne, skønlitteratur og selvfølgelig bibelen. Prædikener har den fordel, at de kan tage udgangspunkt i alle livsudtryk.

Hvad er dine største fritidsinteresser?
– Jeg læser meget og lytter en del til podcasts.

Har du en favoritsalme – eller to?
– Ja, ’Far verden, far vel’ og ’Jeg kender et land’. Grundtvig skrev den sidste for at gøre op med Kingos, i Grundtvigs øjne, sortsyn, men begge salmer står stadig lige stærkt i hver deres ret. Kingos realisme og Grundtvig lyssyn.

Kommer du fra en præstefamilie?
– Nej.

Nu på søndag, den 15. november, er der gudstjeneste ved Anders Horne Henriksen i Solrød Strandkirke kl. 11.00.

Kilde: Solrød Sogn

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.