Ledige pladser i kirkernes sorggruppe i Hundige Kirke

Både livet og kærligheden har vi kun på lånt tid. At miste er derfor et grundvilkår, vi alle deler.

Selvom tab og sorg i mange årtier har været et tabu, er dette nu måske ved at vende – i det mindste i den offentlige samtale i aviser og blade, hvor kendte personer fortæller åbent om deres livs glæder og sorger. I private sammenhænge har vi det imidlertid stadigt svært med at miste – både, når vi selv mister eller når nogen vi kender, mister den, de var knyttet til gennem tid. Pludseligt er alle de bånd, der før bandt os sammen, forandrede, og vi skal til at finde både os selv og hinanden igen – ofte på en helt ny måde. For som en, der forsker i sorg og sorgbearbejdelse skriver: ”Sorg er som en ubuden gæst, der trænger ind i hjemmet og influerer på alle aspekter i ens liv, familie, relationer og helbred”(Moules).

I Danmark er der efterhånden opstået et stort netværk af Sorggrupper, hvor efterladte kan samles og tale om deres sorg. Erfaringer fra disse sorggrupper viser, at de fleste oplever det som en stor lettelse, at få lov til at sætte ord på deres tab, og at det hjælper i processen med at genfinde sig selv.

I Hundige Kirke er der ledige pladser i en sorggruppe, der modtager deltagere fra hele Greve kommune. Vil man høre mere om denne mulighed, kan man kontakte Sygeplejerske Else Hansen tlf. 4615 0217 – mobil 2444 8878 eller sognepræst Michael Rønne Rasmussen tlf. 24988323 – 29603288.

Som pårørende kan man læse mere om sorg og sorgbearbejdelse i bogen ”Når ægtefællen dør”, der er udgivet af Videnscenter for Rehabilitering og Palliation og tilgængeligt på http://www.pavi.dk/Home.aspx

En landsdækkende oversigt over folkekirkens sorggrupper er tilgængelig på http://www.folkekirken.dk/folkekirken-arbejder/sorggrupper

Illustration: ”Bårekrans.jpg”
Fotograf: Michael Rønne Rasmussen

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.