Det er vist ingen hemmelighed, at vi lokale konservative længe har presset på med forskellige løsninger, der kunne afkorte noget af de lidt for lange skoledage, så vores folkeskoleelever får lidt mere plads til fritid, aktiviteter og familie.

For selvom vi støtter folkeskolereformen, som vi først var med til at beslutte og siden indføre, har vi oplevet nogle problemer med de lange skoledage, som vi gerne ville have rod lidt bod på.

Derfor besluttede vi i Solrød Kommunes byråds familie- og uddannelsesudvalg for nylig at uddelegere kompetencen til at omkonvertere undervisningen til den enkelte skoleleder i skoleåret 2016-2017. Det betyder, at det faglige indhold løftes i nogle timer, der bliver mere koncentrerede – og samtidig kan man så afkorte skoledagen en smule.

Det gode tilbud har alle vores tre folkeskoler nu valgt at tage imod, og det betyder lidt mere frihed til mange af vores elever allerede her fra skolestart. Og det sker endda, uden at det går ud over det faglige indhold i klasserne. Det er godt for både lærerne og for eleverne og deres familier.

Det er vigtigt, at forandringer i skoledagene sker i et samspil mellem byrådet og de enkelte skoler, så nye ændringer ikke bare trækkes ned over hovedet på dem, der sidder med det til hverdag. Derfor er vi selvfølgelig også meget lykkelige for, at skolerne selv har valgt at gå denne vej, som vi længe har ønsket os. Og vi er i øvrigt også meget lykkelige for, at der står et enigt byråd bag de nye muligheder.

Nu følger vi spændt med i, hvordan det går ude i skolerne i det nye skoleår, og vi er altid åbne over for at rette nogle af initiativerne til undervejs.

Morten Scheelsbeck
Politisk ordfører
Konservative i Solrød

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.