Karlslunde Strandkirkes præst gennem 8 år, Jesper Oehlenschläger, stopper som sognepræst i Strandkirken ved udgangen af august måned.

Pr. 1. september begynder han og hans kone Priscilla som forstanderpar på Nordsjællands Efterskole i Helsinge, som er en efterskole, der har eksisteret siden 1977, og som har afsæt i folkekirkens evangelisk-lutherske bekendelse. Jesper og hans kone Priscilla mødte i sin tid hinanden på Nordsjællands Efterskole og har selv for nogle år siden valgt, at deres børn skal gå på denne skole, så det er for præsteparret ikke en hvilken som helst efterskole, de nu skal være forstanderpar på. Jesper Oehlenschläger udtrykker, at han og hans hustru, Priscilla, som er psykolog, igennem deres liv har drømt om at arbejde sammen i tjeneste for Gud på en kristen efterskole. Nordsjællands Efterskole var nemlig lige præcis den skole, de havde fremtidsdrømme om, og for dem er dette et job, som de føler sig kaldet til. ”Skolens bestyrelse mener, at vi – grundet vores erfaringer, evner og bagland – kan være med til sætte skolen endnu tydeligere på det kirkelige landkort”, siger Jesper Oehlenschläger og tilføjer, at det er med tungt hjerte og et stort vemod, at han og hustruen forlader Strandkirken og Strandsognet, men også med stor taknemmelighed og glæde over alt det, de har fået lov at opleve sammen med sognet og med Strandkirkens store menighed, som hver søndag rummer op imod 300 kirkegængere.

Igennem de 8 år, hvor Jesper Oehlenschläger har været en populær og markant præst i Karlslunde Strandkirke, er mange mennesker blevet beriget, trøstet og styrket gennem Jespers mange handlinger såsom dåb, bisættelser og begravelser, undervisning og sjælesorg. Menigheden i  Karlslunde Strandkirke har for få dage siden modtaget beskeden om, at deres afholdte og dynamiske præst stopper sit virke, og det er en nyhed, som ingen var forberedte på. Birthe Smedegaard fra Solrød har været en del af kirkens menighed siden 1998, og er en af de mange frivillige medarbejdere i kirken. Hun siger: ”Det kommer som et chok, og min første tanke er, at vi ikke kan undvære Jesper og hans kone Priscilla i vores menighed. De vil blive dybt savnet begge to, da de jo i den grad sat deres præg på kirken og på sognet. Men min næste tanke er, at det er godt at være en kirke i bevægelse – og samtidig glæder jeg mig utrolig meget efterskolens vegne. Jeg ville næsten ønske, at jeg havde nogle børn, jeg kunne sende op på den skole, for Jesper og Priscilla vil blive et kæmpe aktiv dér. Vi skal sige tak i alle forhold og være taknemmelige for de år, vi har haft dem i vores kirke og samtidig være glade for, at vi stadig har 3 andre fantastiske præster i vores kirke, Gerhard Jónsson Mikkelsen, Peter Bæk og Peter Tingleff”.

Der afholdes afskedsgudstjeneste for Jesper Oehlenschläger i Karlslunde Strandkirke søndag 28. august kl. 11.15, og alle er velkomne!

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.