Onsdag d. 21. oktober kl. 17:30 i Karlstrup Sognehus

Så er det denne aften, du skal komme. Menighedrådet fortæller om årets arbejde og visionen for Karlstrup Kirke.
Ligesom der fortælles om processen og planerne for Kirkens Hus ved Karlstrup Strand. På mødet kan man komme med idéer til næste års arbejde,
idéer til nye arrangementstyper eller samarbejdspartnere. Undervejs serveres en sandwich, så der er lidt i maven til aftenens videre forløb,
hvis man ønsker at blive og være med til fordraget “Min barndom i DDR – en dansk drengs erindringer“. Foredraget er kl. 19.30.

Onsdag 21. oktober 2015, 19:30

“Min barndom i DDR – en dansk drengs erindringer”

Der var engang et land som hed DDR. I løbet af meget kort tid forsvandt det bogstavelig talt fra landkortet. Allerede nu, 25 år efter murens fald, fortoner virkeligheden sig et sted midt imellem myter og glemsel. Men hvad var det for et land og hvordan var det at leve et dagligdags liv?

Adam Jørgensen er i dag 63 år gammel, og han tilbragte halvdelen af sine barndomsår i det tidligere DDR. I årene 1956 til 1959 boede han i Leipzig, hvor hans far underviste på universitetet. Han nåede at gå 1. klasse, inden de flyttede tilbage til Danmark. I 1963 flyttede de til (Øst)Berlin, og mens hans far arbejdede som korrespondent for avisen Land og Folk, gik han i den lokale folkeskole og levede et almindeligt hverdagsliv med sine jævnaldrende.

Den historie, han kan fortælle, består af fragmenter af en hans opvæksterindringer om livet i det land, som kaldte sig selv en socialistisk stat. Vi kender alle sammen den grusomme side af historien og mange kender ikke andet.Denne aften får vi fortællingen om hverdagen i DDR.

Læs mere på Karlstrup kirke

Karlstrup kirke oktober

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.