Foredragsholder Jeanett Ulrikkeholm vil tirsdag d. 21. april 2015 kl. 14, komme til Solrød Strandkirkes Tirsdagscafé og holde et spændende foredrag om forfatter og digter Jeppe Aakjær.

Sang og historie
I dette foredrag vil Jeanett Ulrikkeholm bringe Tirsdagscaféens gæster mere end hundrede år tilbage i tiden og fortælle om Jeppe Aakjær og alle hans værker. Under foredraget vil Jeanett Ulrikkeholm også selv synge nogle af Jeppe Aakjærs sange, hvoraf flere er med jysk dialekt.

Der vil i den forbindelse være mulighed for, at publikum kan synge med på et par fællessange. Derudover vil Jeanett Ulrikkeholm også berette om de mange forskellige komponister, som har været med til at komponere Jeppe Aakjærs digte. For eksempel vil Pigen på diget, Den gule lupin og Lysglimt på min rude være at finde på programmet.

Jysk når det er bedst
Novellebindet Vadmelsfolk, som blev Jeppe Aakjærs store gennembrud, består af mange små fortællinger, som alle er skrevet mellem århundredeskiftet og første verdenskrig.

Derfor vil Jeanett Ulrikkeholm bringe dig med på en rejse gennem tiden, hvor gården og husmandsstedet var universets centrum og hvor det var helt normalt, at unge piger giftede sig med gamle, grimme mænd. Med andre ord, så er det jysk når det er bedst.

I løbet af dette foredrag vil du derfor blandt andet finde svaret på hvem Jeppe Aakjær egentlig var. Hvilken betydning fik Jeppe Aakjærs værker? Og fik de også politisk betydning? Jeanett Ulrikkeholm vil, med udgangspunkt i Jeppe Aakjærs selvbiografi, besvare disse spørgsmål og sørge for, at du får en spændende og lærerig dag i Tirsdagscaféen.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.