Trods en lidt dyster vejrudsigt, lave temperaturer og en rask vind fra vest lykkedes det alligevel de ti folke- og frikirker i Greve-Solrød kommuner at samle omkring 350 deltagere til deres årlige friluftsgudstjeneste på Mosede Fort. Det var i øvrigt lige så mange, som deltog sidste år, da man på grund af regnvejr valgte at flytte hele arrangementet til Karlslunde Strandkirke.

Det var 15. gang kirkerne samledes til ”Pinse på Herrens Mark”. Årets tema var ”Op på Bjergets Top”, der blev markeret med en dialogprædiken mellem to præster placeret på hver deres kunstige bjergtop. Kaj Ove Bollerup, præst og Greve Frikirke, og sognepræst Michael Rønne Rasmussen fra Hundige og Kildebrønde Kirke, kappedes om hvem, der havde den bedste udsigt. Undervejs blev de dog enige om, at det sande og virkelige liv måske ikke var det, der blev levet isoleret på en bjergtop, men snarere nede i dalene, hvor kærligheden kommer tæt på og derfor gør livet både besværligt og smerteligt. Pinsens budskab om Helligånden, hvormed Gud ikke blot kommer helt tæt på det enkelte menneske, men også samler vidt forskellige mennesker og gør dem til sin menighed og kirke på jorden, blev på den måde sat i både erfarings- og jordnært perspektiv.

Under gudstjenesten kunne deltagerne besøge de enkelte sogne og kirkers telte, hvor de på en meget oplevelsesorienteret måde blev præsenteret for fortællinger om alt det, der er sket på Bibelens Bjerge; fra De ti Bud til Fadervor over måder, hvor på troen kunne flytte bjerge til tableauer med vigtige bjergbegivenheder.

Endelig blev der på dagen samlet 4.327,50 kr. ind til Danmissions projekt ”Mor er den bedste i verden”, der formidler konkret støtte til udsatte kvinder og deres børn på Madagaskar.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.