De mange gode erfaringer fra håndteringen af COVID-19 er taget med i arbejdet med Solrød Kommunes reviderede sundhedsberedskabsplan, fortæller Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget.

Hedebølge, ekstraordinær aflastning af sygehuse og smitsomme sygdomme såsom den nuværende coronapandemi – det er nogle af de tilfælde, hvor Solrød Kommunes sundhedsberedskabsplan kan blive sat i værk, og nu har Solrød Kommune fået en opdateret en af slagsen. Byrådet godkendte nemlig den opdaterede sundhedsberedskabsplan på januar måneds byrådsmøde.

Vi har aldrig stået i en situation, hvor vores sundhedsberedskabsplan er så aktuel som netop nu, og de mange gode erfaringer i forbindelse med håndteringen af COVID-19 er naturligvis taget med i arbejdet med den reviderede sundhedsberedskabsplan og herunder de lokale indsatsplaner,” siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget, som tilføjer, at han håber, at beredskabsplanen snart kan blive gemt væk igen.

Kommunernes sundhedsberedskabsplaner skal revideres minimum en gang i hver valgperiode, og den indeholder bl.a. retningslinjer specifikt for koordinering og håndtering af forebyggelses-, behandlings- og omsorgsopgaver ved en ekstraordinær hændelse.

Du kan se Solrød Kommunes sundhedsberedskabsplan på www.solrod.dk under ‘Planer og politikker’.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.