Første hue på Køge Handelsgymnasium: Aleksander Færgemann Sepp fra 3l sprang ud som årets første student på handelsgymnasiet, da allersidste eksamen i DIO på innovationsstudieretningen kom i hus den 17. juni.

Sidste eksamen – og tre år på gymnasiet – blev afsluttet med smil og fejring af fremmødte familie og venner. Nu er Aleksander Færgemann Sepp fra Karlslunde er klar til at fejre huen og eksamen med venner og familie, inden en ny tilværelse indfinder sig.

”Det har været tre tætpakkede år, hvor jeg særligt på 3. år har balanceret uddannelse og sport på højt plan,” fortæller Aleksander Færgemann Sepp, som spiller på den offensiv midtbane. I begyndelsen af 3.g blev han nemlig udtaget til HB Køges seniorhold – og det betød mere træning og arbejde for at få mere spilletid i 1. division.

”Jeg har altid spillet meget fodbold. Før HB Køge spillede jeg i Brøndby – og efter folkeskolen – Strandskolen – var jeg på efterskole – Brøndbys Idrætsefterskole, så fodbold har fyldt meget i mit liv. Jeg valgte Køge Handelsgymnasiums idrætslinje – en ren drengeklasse, hvor stort set alle spillede fodbold. Klassen var ikke så stor til at begynde med, og da der var nogle, der stoppede kunne vi ikke fortsætte, så vi blev spredt ud på klasser på innovationsstudieretningen, og det var glimrende. Der var en anderledes kultur og bedre kønsfordeling – og det betød et større netværk fagligt og socialt udenfor sporten. Det var super godt. Dyrker man elitesport, er det sundt også at færdes i andre rammer, hvor sport ikke fylder,” siger Aleksander Færgemann Sepp.

Forene sport og uddannelse
”Jeg har haft meget fravær på 3.g grundet min plads på seniorholdet, men jeg har haft gode løbende dialoger med uddannelsesrektor Henrik Flyge og studievejleder Pia Rosbæk, som har hjulpet med at få mine to verdener til at balancere. De samarbejder på tværs har gjort det muligt for mig at satse på min sport – uden at skulle slække på uddannelsen. Mit mål var at komme med i Superligaen – derfor var det heller ikke nemt at sige nej til kontraktforlængelsen her i foråret. Så de sidste måneder har jeg været 100 pct. på min uddannelse – og oplevet ting, som jeg normalt ikke kunne deltage i – jeg var med til gallafesten på handelsgymnasiet tidligere i foråret,” siger Aleksander Færgemann Sepp og fortsætter: ”Jeg havde en travl første uge med skriftlige eksaminer i både dansk, engelsk, virksomhedsøkonomi og afsætning. Mundtligt trak jeg valgfaget Retorik og DIO som sidste eksamen. Nu venter et sabbatår med fuldtidsjob, og på sigt har jeg en drøm at blive selvstændig med iværksætteri med en kammerat – vi har drøftet det gennem to år. Men indtil det sker, så har jeg forhåbninger om at fortsætte med at spille fodbold ved siden af.”

Kilde: KHS

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.