Onsdag formiddag dystede alle 6. klasser i Solrød Kommune mod hinanden til Naturfag på Spil 2020.

Hele Hal A i Solrød Idrætscenter var onsdag formiddag fyldt med kreative elever. For 12. år i træk var over 250 elever fra Munkekærskolen, Havdrup Skole og Uglegårdsskolen samlet til Naturfag på Spil. Her dystede de mod hinanden i at finde den bedste løsning på en naturfaglig opgave. Der var i alt otte forskellige opgaver, som eleverne i grupper havde fundet løsninger på.

En gruppe elever havde fået til opgave at finde en måde at transportere et æg uskadt ned fra fire meters højde. Der var mange forskellige og kreative bud. En gruppe havde bygget en hel svævebane med en vogn, hvor der sad en kyllingebamse. Men det var ikke hvilken som helst kyllingebamse. Gruppen havde fundet bamsen i en genbrugsbutik, klippet den forsigtigt op og taget indholdet ud, og derefter placeret ægget i sikkerhed inde i bamsen. På den måde kunne ægget komme sikkert ned med svævebanen. Gruppen har desuden planer om at sy bamsen sammen igen og donere den tilbage til genbrugsbutikken.

Den samme kreativitet var at finde i opgaven med at bygge en figur på præcis 1 m3. Eleverne måtte selv vælge, hvilken form figur skulle have, og hvilke materialer de ville bruge til opgaven. Her havde nogle elever bygget en tinsoldat med både hat og gevær, en anden gruppe havde bygget et helt køleskab med fødevarer inden i, og en tredje gruppe havde bygget en jordklode sammen med en oversigt over FN’s 17 verdensmål. Da eleverne skulle præsentere deres figurer for dommerne, skulle de også dokumentere, at rumfanget var på præcis 1 m3. Det var regnestykker og formler, som eleverne havde helt styr på og kunne forklare helt uden problemer.

Det var ikke kun dommerne, der var nysgerrige på de flotte projekter. Både forældre, bedsteforældre, børnehavebørn og andre forbipasserende kiggede forbi arrangementet og så elevernes projekter.

Da dommerne havde hørt og set alle præsentationer, blev der kåret en vinder for hver af de otte opgaver, og den klasse, der havde vundet flest opgaver, løb med titlen som vinder af Naturfag på Spil 2020. Det blev 6.A. fra Munkekærskolen, der blev kåret som vinder af Naturfag på Spil 2020. Hele klassen vandt en naturfaglig oplevelsestur, og de må selv bestemme, hvor turen går til.

Fakta: De otte opgaver

1. Lav en bestemmelsesnøgle for affaldssortering.
2. I skal bygge en model af en dansk bro.
3. I skal lave en rumlig figur, der har et rumfang på 1m3.
4. Vis, hvad der skal til for, at et frø kan spire, og en plante kan gro. Planten skal blive så høj som muligt.
5. Lav en konstruktion, som transporterer et kogt æg ned fra fire meters højde – uden at ægget går i stykker.
6. Undersøg og konstruer ideer til, hvordan oversvømmelser kan undgås.
7. Opfind et spil, som handler om træer i Danmark. I skal bruge Micro:bit i jeres spil.
8. Lav mindst otte forskellige aktiviteter, som viser noget om reaktionstid.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.