Træningsterapeut Leon Mackvel har 50-års jubilæum på Øfeldt Centrene søndag den 1. august 2021 og får tildelt Den Kongelige Belønningsmedalje for sin store indsats.

Leon har viet sit liv til syge mennesker og var med ved grundlæggelsen af Øfeldt Centrene.
Siden er mere end 10.000 lægehenviste patienter blevet behandlet, og Leon har igennem årene udført sin del af de 40.000 behandlingstimer, som hvert år udføres på de to afdelinger i Karlslunde og Rødovre.

Centrenes team af i alt 30 terapeuter varetager en vigtig funktion i det danske sundhedsvæsen for patienter med svære handicaps og smerter i muskler og led, der er opgivet i det konventionelle system.

I starten behandlede Leon patienterne gratis sammen med Centrenes stifter – nu afdøde Teddy Øfeldt – for at vise sundhedsmyndighederne, at behandlingsmetoden virkede. Resultaterne førte til, at myndighederne i 1976, på Sundhedsstyrelsens anbefaling, besluttede at yde offentligt tilskud til behandlingen. Siden 2012 har Centrene, efter en Folketingsbeslutning, varetaget specialiseret ambulant sygehusbehandling.

Leon har igennem årene bidraget til at udvikle Øfeldt Centrenes særlige behandling for patienter med handicaps. Sideløbende har Leon bidraget med at behandle bl.a. patienter med dårlig ryg med aktiv træning. En behandling der i begyndelsen brød med den gængse opfattelse – at smertende muskler skulle skånes – men som nu er fuldt accepteret.

I 2019 modtog Leon ”Teddy Øfeldt-prisen” på baggrund af Leons store bidrag til at videreføre Teddy Øfeldts visioner og ånd i behandlingen af patienter med bevægeapparatsygdomme.

Leons store viden om og forståelse af bevægeapparatet og Leons disciplinerede træning af sin egen krop har betydet, at Leon, på trods af sin alder, ingen begrænsninger har. Leon er derfor et strålende eksempel på – ikke mindst for de mange patienter – hvor langt man kan nå med intensiv og målrettet muskeltræning.

Kilde: Dorthe Øfeldt

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.