Lastbilchauffør fuskede med fartskriver – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Færdselspolitiets afdeling for kontrol af tunge køretøjer standsede onsdag morgen kl. 0810 en spansk lastbil med henblik på rutinemæssig kontrol efter kørsel på Køge Bugt Motorvejen i sydlig retning.

Bag rattet i den ældre lastbil sad en 40-årig mandlig chauffør fra Rumænien. Politiet kunne ved kontrollen konstatere, at chaufføren ikke havde fået registreret nogen optegnelser på diagramarket i lastbilens analoge takograf (fartskriver).

Ved nærmere undersøgelse af årsagen hertil fandt politiet en magnet placeret på fartskriverens impulsgiver, således at signalet til fartskriveren og dermed optegnelser af chaufførens køre- og hviletider blev forhindret. Magneten bevirkede endvidere, at lastbilens hastighedsbegrænser blev sat ud af drift.

Derudover kunne politiet konstatere, at chaufføren havde overtrådt sin køretid på grund af manglende afholdelse af de lovpligtige pauser, ligesom han havde glemt at betale vejafgift for lastbiler over 12 tons.

Politiet tilbageholdt lastbilen, indtil politiet med assistance fra en tolk fik sigtet og afhørt den rumænske chauffør. Da der var tale om et udenlandsk køretøj og udenlandsk chauffør, blev sagen straks afgjort med en bøde på 10.000 kr. samt et halvt års ubetinget frakendelse af kørekortet for chaufførens vedkommende.

Den spanske vognmand blev også straks sigtet for sit objektive ansvar for den foretagne kørsel i lastbilen og fik en bøde på 15.500 kr. Bøderne blev betalt via en bankoverførsel, hvorefter lastbilen blev frigivet. Vognmanden må nu finde en anden chauffør, idet rumæneren jo ikke må køre lastbil i Danmark det næste halve år.

———-

Forsøg på røveri mod forretning – Greve.

Kl. 0830 forsøgte to drenge at lave røveri mod Aldi, Hundige Strandvej. Den ene dreng gik ind i forretningen i første omgang, og kort efter kom den anden løbende ind i forretningen, og han var maskeret og havde stukket sin hånd ned i en gymnastikpose, hvor der tilsyneladende lå en våbenlignende genstand og råber samtidig, at det er røveri.

Modet svigtede imidlertid, og de to røvere blev fulgt af vidner efter de forlod forretningen. Politiet blev orienteret og kl. 0950 anholdt politiet en 16-årig og en 15-årig dreng, fra henholdsvis Ishøj og Greve.

Beklædning m.v. blev fundet i deres besiddelse.

Det var udelukkende gode vidneudsagn, der gjorde, at de to kunne anholdes og tøj m.v. blev fundet. Politiet takker for hjælpen!

De to drenge tilstod, at deres hensigt var at begå røveri, og grunden til røveriforsøget var, at der skyldtes penge for køb af hash.

Drengene blev afhørt i overværelse af socialforvaltningen, og politiets jurister vurderede, at de kunne løslades efter afhøring. Sagen vil senere finde sin afslutning i retten.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.

Kl. 1115 blev anmeldt om tre udenlandske mænd, der udviste en mistænkelig adfærd. De forsøgte at komme tæt på en anmelder, der dog fik dem på afstand igen efter at have fået udleveret en ”tiggerpjece”.

Politiet fik kontakt til de tre på Roskilde Station. Der var tale om en 20-årig og to 19-årige alle tre fra Rumænien. Deres forhold blev undersøgt nærmere. Der var ikke grundlag for at tilbageholde dem,. og dernæst tog de toget fra Roskilde mod Holbæk.

Mistænkeligt forhold – Greve.

Kl. 1140 stod en udlændinge ved en stor bil og forsøgte at vinke bilister ind på Køge Bugt Motorvejen ved Greve.

En patrulje gennemkørte strækningen, men den pgl. var forsvundet fra stedet., hvilket er helt normalt. De pgl., der under et eller andet påskud vinker andre ind til siden bliver kun ganske få minutter på hvert sted, hvorefter de søger til nye steder.

Falsk politimand – Køge.

Kl. 0940 blev en 21-årig mand fra Ryomgård standset på Københavnsvej af en mand i en sort Opel Vectra, der viste noget, der lignede et politiskilt.

Manden ville give den 21-årige en bøde på 2000 kr. og et klip i kørekortet for at køre over for rødt lys. Dernæst kørte manden fra stedet igen sammen med en passager, der sad i bilen.

Det var den 21-åriges indtryk, at manden ikke havde virket som om, at han var politimand.

Manden beskrives som 30-35 år, alm. af bygning.

Politiet undersøger sagen nærmere.

På politi.dk under ”om politiet” kan man se , hvordan et politiskilt ser ud.

Tricktyveri – Ringsted.

Kl. 1420 var en 65-årig kvinde fra Ringsted udsat for tricktyveri på Søndre Parkvej, hvor hun blev kontaktet af to mænd og en kvinde, der kørte i en grå bil. De tre spurgte om vej til hospitalet, og samtidig tog kvinden fast i forurettedes guldhalskæde, der knækkede, hvorefter hun tabte den. De tre kørte fra stedet igen uden at have stjålet noget fra forurettede.

Kl. 1504 blev anmeldt om udlændinge i en sølvfarvet Mercedes, der på broen over motorvejen på Østre Ringvej forsøgte at sælge guld eller lignende. Politiet fik fat i tre mænd fra Rumænien. De havde ikke noget ”guld” i bilen eller andet, der kunne bevise kriminelle hensigter.

Tricktyveri – Svebølle, Kalundborg.

Kl. 1520 blev anmeldt om et tyveri, der fandt sted på Døvnældevej mellem kl. 1430 og 1440. En udlænding henvendte sig på adressen, hvor han ville have den 86-årige forurettede til at tegne på et kort, så han kunne finde til København.

En anden gerningsmænd listede sig samtidig ind i huset og stjal kontakter og en sølvring og en sølvhalskæde.

De pgl. kørte fra stedet i en bil.

Færdselsuheld – Store-Merløse, Holbæk.

Kl. 1527 skete et færdselsuheld på Holbækvej/Bonderupvej. En 27-årig kvinde fra Ugerløse kørte ad Bonderupvej mod syd og foretog venstresving ad Holbækvej, hvorunder hun fejlbedømte afstand til en motorcykel, der kørte på Bonderupvej mod nord.

Motorcyklen påkørte bilen og motorcyklisten blev kastet op over bilen. Den 41-årige mand fra Store-Merløse, der førte motorcyklen, fik et brud på håndleddet og blev bragt til sygehus.

Eftersøgning endte godt – Køge.

Kl. 1724 fik politiet en anmeldelse fra Ellemarksskolens SFO, hvor en 6-årig dreng var forsvundet ved at stikke af gennem en hæk. Sammen med forældrene havde personalet ledt efter drengen uden held, og derfor havde man tilkaldt politiet. Det hele endte godt, da drengen blev fundet sovende i en hæk.

Tricktyveri – Køge.

Kl. 1914 blev anmeldt om et tricktyveri, der fandt sted onsdag mellem kl. 1600-1615 på Vordingborgvej, hvor en grå Mercedes holdt parkeret med to mænd og en dame samt en pige i bilen.

Pigen lå på bagsædet og var tilsyneladende meget syg. Personerne i bilen spurgte om vej til sygehus, og som tak herfor fik anmelderen en kæde om halsen som tak for hjælpen.

Da han kom hjem opdagede han, at hans egen kæde med vielsesring var forsvundet. Anm. er en 55-årig mand fra Køge.

Målrettet indsats – Holbæk.

Politiet har en særlig indsats kørende i Holbæk omkring utryghedsskabende elementer ved stationen og Bysøparken. Kl. 2119 kørte politiet til Bysøstræde, hvor en gruppe unge opførte sig uhensigtsmæssigt ved at kaste sten efter hinanden m.v.

Politiet kunne ikke konstatere skade på nogen ting, og de unge blev registreret af politiet og fik dernæst lov at gå fra stedet med besked om, at der bliver holdt godt øje med dem.

Brand – Høng, Kalundborg.

Kl. 2150 blev anmeldt om brand på Strandvej, hvor der var gået ild i et brændeskur formentlig som følge af gløder fra en grill. Skuret udbrændte og et legetårn og et udhus ligeledes brandskadet. Familien havde efter brug sat en grillstarter i brændeskuret, og den er helt klart årsagen til branden.

Spirituskørsel – Roskilde.

Kl. 0202 anholdt politiet en 57-årig mand fra Lejre, der blev standset på Holbæk Motorvejen. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.