Fredag – lørdag

Ulykke på skole – Skamstrupvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 0835 fik politiet anmeldelse omen ulykke på en skole, hvor en dreng i en fysiktime i forbindelse med åbning af en dåse med stoffet bariumperoxid utilsigtet fik dette i hovedet og på den øverste af kroppen. Han fik derved ætsninger/forbrændinger og blev i en tilkaldt lægehelikopter fløjet til Rigshospitalet til behandling. Efterfølgende blev tre lærere og 4 elever kørt til undersøgelse og observation på skadestuen i Holbæk efter ”indånding” af dampe fra stoffet. Arbejdstilsynet og politiet undersøgte stedet for at få klarlagt hændelsesforløbet. Politiet mangler at få afhørt den tilskadekomne dreng, der er uden for livsfare og efter omstændighederne har det godt. Arbejdstilsynet fremsender erklæring til politiet, som herefter tager stilling til, om nogen skal sigtes for noget i anledning af ulykken. Se i øvrigt udsendt pressemeddelelse fredag formiddag.

”Guldsælgere” på rasteplads – Gørlev Landevej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 1218 og i minutterne derefter fik politiet flere anmeldelser om, at personer forsøgte at vinke andre bilister ind på rastepladsen. En af bilisterne – en 28-årig mand fra Høng – var efterfølgende blev tilbudt ”guld”, fordi personerne i en sølvgrå personbil med tyske nummerplader manglende penge til benzin, mad og hotelophold. Bilisten lovede dem benzin, hvorefter de fulgte efter ham til en tankstation i Gørlev, hvorfra han ringede til politiet. Personerne i den tyske bil flygtede nu skyndsomt i retning mod Kalundborg – uden at få hverken penge eller benzin. Politiet fandt heller ikke bilen i området.

Færdselsuheld – motorcyklist omkommet – Ledreborg Alle, Roskilde

Kl. 1352 fik politiet anmeldelse om et alvorligt færdselsuheld, idet en varebil og en motorcykel var stødt sammen. Det viste sig, at en 23-årig mand fra København N som fører af varebilen i forbindelse med svingning til venstre ad en indkørsel stødte sammen med en modkørende motorcykel ført af en 40-årig mand fra Lejre. Han fløj af motorcyklen, ramte en sten og fik herved på svære kvæstelser, at han trods livreddende førstehjælp blev erklæret død af en læge fra en tilkaldt lægehelikopter. Den 40-åriges pårørende er underrettet. Se i øvrigt udsendt pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Tilbud om terrassevask – Bygmarken, Kr. Sonnerup, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 1721 fik politiet en anmeldelse om, at to engelsk-talende mænd kørende i en rød Ford Transit med irske nummerplader havde henvendt sig med et tilbud om at vaske terrassen. Det var dog blevet afslået, hvorefter mændene havde henvendt sig andre steder.

Politiet vil advare mod at indgå aftale med udlændinge, der uopfordret henvender sig for at tilbyde håndværksmæssig hjælp. Ofte opstår der problemer undervejs med en strid om f.eks. den aftalte pris eller kvaliteten af det udførte arbejde. Muligheden for eventuel reklamation vil ofte være forpasset, idet håndværkerne ikke efterfølgende kan findes.

Tricktyveri – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 1749 anmeldte en 49-årig kvinde fra Roskilde, at hun havde fået stjålet en guldhalskæde med en blå sten, da hun kl. ca. 1200 afleverede skrald ved bopælen. Hun var blevet kontaktet af tre udenlandske personer – to kvinder og en mand – der var kommet til stedet i en sølvfarvet Mercedes. De havde spurgt om vej til sygehuset, hvorefter de to kvinder krammede den 49-årige og gav hende guldsmykker som tak for hjælpen. Herunder stjal de offerets ægte guldhalskæde. De tre personer blev beskrevet som: A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 155-160 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Fremmedsprog, Iført: Tørklæde omkring hovedet, beige skjorte med sorte prikker og sorte bukser; B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 45-50 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Talte: Fremmedsprog, Iført: Gul trøje og sorte bukser; C: Mand, 30-35 år, Yderligere kendetegn: Mørk i huden og rundt ansigt., Iført: Grå trøje.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket A, B og C eller deres bil i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 0025 anholdt og sigtede politiet en 40-årig mand fra Solrød Strand for spirituskørsel i en personbil på motorvejen i østgående retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Isefjordsvej, Holbæk

Kl. 0431 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Bjælkevangen, Karlslunde – Greve

Kl. 0648 fik politiet en henvendelse fra en bilist om, at en bil blev ført usikkert ad Karlslunde Landevej i retning mod Bjælkevangen, hvor bilisten standset og blev tilbageholdt af anmelderen. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at personbilen var blev ført af en kun 16-årig dreng fra Karlslunde, der var påvirket af spiritus. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel i bilen, som han i sagens natur ikke havde kørekort til. Drengen blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet undersøger nu nærmere, hvordan han var kommet i besiddelse af nøglerne til bilen. Efter afhøring til sagen, som hans værge overværende, blev han løsladt, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Lørdag – søndag

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 0833 anholdt politiet en 40-årig kvinde fra Herlev, der kørte i bil på Fælledvej. Kvinden var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve. Hun blev løsladt efter afhøring.

Brand – Svinninge, Holbæk.

Kl. 1007 blev anmeldt om brandstiftelse i forsamlingshuset, Hovedgaden. En rude knust til stedet mellem kl. 0245 og kl. 1007 en flaske med brandbar væske er smidt ind af ruden og det har givet et mindre forkullet område og sodskade i huset.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Et barn for meget – Køge.

Kl. 1505 opdagede en mand på Følfodvej, at han ”havde et barn for meget” idet en ca. fireårig dreng var fulgt med anmelderens børn. Drengen var af udenlandsk oprindelse, og han talte ikke dansk. Anmelderen fik lidt rundt i kvarteret med barnet, og kort efter traf han forældrene, der fik barnet overleveret.

Mand i sø – Roskilde.

Kl. 1603 fik politiet anmeldelse om, at en mand sad fast i en sø i Folkeparken. Manden sad i vand til livet og han ville ikke komme ind. Noget tydede på, at han ville begå selvmord. Det lykkedes politiet at få manden overtalt til komme ind på land, og han blev indlagt på psyk.afdeling.

Forsøg på dieseltyveri – Greve.

Kl. 2334 anholdt politiet en 27-årig mand fra Roskilde, der sigtes for forsøg på tyveri af diesel. To personer kom til et firma på Kildebrøndevej, hvor den ene stak af, da de blev opdaget af vidner. Bilen var forsynet med stjålne nummerplader, og der var to store tanke i varerummet samt diverse pumpeudstyr. Der er ikke stjålet noget fra stedet. Den 27-årige blev løsladt ud på morgenstunden.

Spirituskørsel – Gadstrup, Roskilde.

Kl. 0101 anholdt politiet en 18-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Svanevej. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Narkopåvirket bilist – Hårlev, Stevns.

Kl. 0456 anholdt politiet en 20-årig mand fra Haslev, der blev standset i bil på Køgevej i Hårlev. Den 20-årige var påvirket af narkotika, og han fik udtaget en blodprøve.

Søndag – mandag

Brand – Vig.

Kl. 0649 kørte politi og brandvæsen til Odsherred Hallen, Ravnsbjergvej, Vig, hvor der kom røg ud fra hallen, da en anmelder kom forbi. Branden var gået ud af sig selv, og skaden på hallen er heldigvis minimal. Hallen er netop genopført efter en brand, og den skal åbne om ganske kort tid.

Politiet vil ikke oplyse nærmere om selve branden udover, at den er påsat. Politiets teknikere har søndag undersøgt stedet og området omkring hallen er undersøgt af politihunde.

Politiet efterlyser vidner, der har hørt eller set noget til branden. Det kan være en henkastet bemærkning eller blot en mistanke til en person. Alle oplysninger modtages på 114.

Forsøg på tricktyveri eller lignende – Køge og Ringsted.

Kl. 0828 stod en udlænding ved en Mercedes kørt før afkørsel 33 ved Mosede syd. Manden forsøgte atvinke biler ind til siden. Senere på formiddagen skete noget lignede i samme område. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til pgl.

Kl. 1020 stod fire østeuropæere og forsøgte at vinke biler ind til siden på Vestmotorvejen ved afkørsel 35. Heller ikke denne gang lykkedes det at få fat i de pgl.

Flere andre lignende anmeldelser i formiddagens løb i Køge og Ringsted området.

Ring med det samme til politiet, når de pgl. ses under lignende omstændigheder, og lad være med at falde for, at de vil bytte guld for kontanter til benzin eller lignende.

Spirituskørsel – Regstrup, Holbæk.

KL. 1551 standsede politiet en 48-årig mand fra Regstrup, der kørte på motorcykel på Gl. Skovvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve og dernæst løsladt.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

Kl. 1930 anholdt politiet en 42-årig mand fra Holbæk, der sigtes for kørsel i narkopåvirket tilstand i sin bil. han blev standset på Roskildevej af politiet. Efter udtagelse af blodprøve blev han løsladt igen.

Spirituskørsel – Vig, Odsherred.

Kl. 2026 anholdt politiet en 30-årig kvinde fra Nørre-Asmindrup, der blev standset på Torvesvinget. Kvinden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Mistænkeligt forhold – Store-Heddinge, Stevns.

Kl. 2036 blev anmeldt om brand i nogle træpaller, der var stablet op af et hegn til en institution på Rødtjørneparken. Alt tyder på, at nogen har sat ild i træpallerne. Brandvæsenet fik meget hurtigt slukket branden. Der var ingen fare for bygninger.

Politiet hører meget gerne fra vidner, der har set personer i området, og som kunne tænkes at have sat ild på. Ring på 114.

Brand – Store-Merløse, Holbæk.

Kl. 2140 blev anmeldt om brand i en tidligere spejderhytte på Holbækvej. Flere ruder er knust og der er lavet graffiti på stedet. Politiet mener, at branden er påsat. Stedet undersøges nærmere af teknikere mandag.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger om branden. Ring på 114.

Indbrud i villa – Gørlev, Kalundborg.

Kl. 2332 blev en 78-årig kvinde vækket på sin adresse på Rørmøsevej, idet der stod en mand og lyste hende i hovedet med en kraftig lygte. Fra stedet stjålet pas, der var udløbet m.v.

Indbrud i villa – Ubby, Kalundborg.

Kl. 0220 vågnede en 81-årig mand ved, at han blev lyst i hovedet af en lommelygte.

På vej til gerningsstedsundersøgelsen traf politiet en bil, som man fandt mistænkelig. Bilen blev derfor standset. I bilen befandt sig to personer, der på signalementet passede til de to sager fra henholdsvis Gørlev og Ubby.

Politiet anholdt en 43-årig mand fra Korsør og en 16-årig dreng fra Grevinge. Bilen var forsynet med stjålne nummerplader, og en af personerne blev fundet i besiddelse af effekter fra indbruddet.

De to sidder fortsat anholdt, og politiets jurister vil mandag vurdere, om de evt. skal fremstilles i grundlovsforhør.

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.