Store plakater fra henholdsvis Venstre og Socialdemokratiet har valgt dette som deres slogan for at få et ja ved den kommende afstemning om det danske retsforbehold.

Jeg er naturligvis, som politimand, glad for deres ønske om at hjælpe og støtte politiet og dermed også mig.
Jeg undrer mig bare over at denne tilsyneladende velvilje til at støtte politiet kommer på et så sent tidspunkt. Begge partier har i de sidste mange år,
ellers gjort deres for at gøre deres støtte, til netop politiet, mindre og mindre. Dette er synligt for enhver, både for borgere og for almindelige politifolk.

Politireformen, som jo blev godt bakket op af begge partier, har gjort deres indhug i politiets tilstedeværelse over alt i landet.
Se blot på de mange nedlagte lokale politistationer, hvorfra vi som borgere havde hjælpen nær, når vi havde brug for hurtig hjælp.
Dette er ikke tilfældet længere, alt for mange borgere har ved henvendelse til politiet, her den seneste tid, oplevet beskeden, ”desværre vi har ikke noget at sende”. Eller oplevet meget lange respons tider – desværre!

Men når politiet nu skal bruges til at fremme ja sidens egne EU drømme om et fælles Europa, i sidste ende styret centralt fra Bryssel,
så skorter det ikke på støtten og hjælpen. Et ja vil formentlig også hjælpe dem i deres senere stræben efter et lukrativt job i Bryssel.

Men holder deres slogan nu vand? Det danske politi har i skrivende stund et ganske udmærket samarbejde med Europol, og vi har endda et retsforbehold.
Vi skal nemlig ikke stemme om vi skal have et sådant eller ej. Nej vi har et retsforbehold, og vi skal stemme om dette skal afskaffes eller om det skal beholdes.
Hvad er det så lige, der får både Venstre og Socialdemokratiet til at påstå, at det danske politi vil være ”fortabt”, såfremt vi fortsætter med dette retsforbehold? Samarbejdet har fungeret indtil nu, og der er absolut ingen grund til at antage, at dette skulle ændre sig. Selv Europols direktør har udtalt,
at Europa og Europol har lige så stor nytte af dansk politi, som dansk politi har af Europa og Europol.
At så venstre ganske uimodsagt får lov til at kalde DF.s kampagne, for et NEJ, for en skræmmekampagne, løgnagtig m.m., skriger jo til himlen.
Det er netop Venstre med deres trusler om at dansk politi ikke længere kan samarbejde med Europol efter et, forhåbentligt, Nej, ved den kommende afstemning, der er en skræmmekampagne, og endda en usand skræmmekampagne.

For selvfølgelig kan vi fortsætte med samarbejdet, et samarbejde, der nu i mange år, har fungeret ganske godt, selv om Danmark har et retsforbehold.
Der er slet ingen grund til at antage, at dette ikke kan fortsætte. For hvem, ude i Europa, ønsker at Danmark bliver et ”smørhul” for europæiske kriminelle? Nej vel!

Derfor kære tvivler, sæt du, med rolig hånd, dit kryds ved NEJ.

     Jens Fiskbæk

Formand

DF – Solrød lokalafdeling.

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.