Mandag kl. 10.03 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en bil var kørt ind i et vejtræ.

Det viste sig, at en 38-årig mand fra Haslev under kørsel ad Roskildevej i nordlig retning af ukendte årsager mistede herredømmet over sin varebil. Han kørte derfor over i modsatte kørebanehalvdel og fortsatte ud i rabatten, hvor han påkørte et vejtræ med bilens venstre side.

Han slap uskadt fra uheldet, men politiet kunne efter et par alkometertest konstatere, at den 38-årige var kraftigt påvirket af spiritus. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Den 38-årige havde ikke noget kørekort, som han ikke havde generhvervet, og dækkene på varebilen var nedslidte, så politiet sigtede ham også for disse overtrædelser af færdselsloven.

Sluttelig beslaglagde politiet den 38-åriges varebil, fordi politiet vurderede efter alkometertestene, at hans alkoholpromille i blodet ville over 2,0, når den udtagne blodprøve var blevet analyseret. Politiet havde dermed hjemmel til at beslaglægge køretøjet som følge af de skærpede regler i færdselsloven allerede ved første sigtelse for spirituskørsel, hvis promillen forventes at overstige 2,0.

Den 38-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.