Midt- og Vestsjællands Politi og Køge Kommune har indgået et samarbejde om oprettelse af et tværfagligt efterforskningsteam, som skal have særligt fokus på bandekriminaliteten i Køge Kommune.

– Oprettelsen af det tværfaglige efterforskningsteam udspringer af projektet ”Hele vejen rundt”, hvor politiet gennemfører en række indsatser i alle de særligt udsatte boligområder i hele politikredsen. Projektets formål er bl.a. at etablere tværfaglige partnerskaber med henblik på at reducere rekruttering til bandemiljøer samt mindske kriminaliteten og øge trygheden, fortæller politidirektør Anders Linnet.

Formålet med det tværfaglige efterforskningsteam er at styrke det eksisterende samarbejde mellem politi og kommune med fokus på at målrette, kvalificere og optimere indsatsen mod kriminaliteten i de belastede områder i Køge kommune og derved skabe et mere trygt miljø for borgerne.

– Vi har i forvejen et godt samarbejde med politiet omkring bandeindsatsen, og nu går vi et skridt videre med aftalen om det nye efterforskningsteam. Det er ekstremt vigtigt, at der er en tæt dialog og vidensdeling myndigheder i mellem, så vi kan få bremset bandekriminaliteten. Køge skal være et godt og trygt sted – uanset hvilket hjørne man bor i, siger borgmester Flemming Christensen, der stiller lokaler på Køge Rådhus til rådighed for det tværfaglige efterforskningsteam.

Samarbejdsaftalen træder i kraft den 2. september 2014 og er foreløbigt gældende til udgangen af 2015.

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.