Selv om antallet af indbrud i hele landet, herunder også i Midt- og Vestsjællands politikreds, falder, oplever vi lige nu en stor stigning i antallet af indbrud i privat beboelse. Det er ikke usædvanligt, at de stiger voldsomt i november og december, men derfor behøver vi jo ikke finde os i det.

Hjælp os derfor med at fange indbrudstyve, tricktyve og andre, der ikke kender forskel på dit og mit. En af måderne er at bruge en app, der blev indført i hele landet i år. Med den kan du meget let give tip til politiet om mistænkelige forhold, biler eller personer. Du kan ligeså let vedhæfte billeder af fx køretøjer, du finder har en mistænkelig adfærd. Vi sætter stor pris på at få dit navn og telefonnummer, så vi kan følge op på din henvendelse, men ønsker du ikke at give os dette, kan du også sende dine tip anonymt.

POLITI er politiets officielle app for hele landet.
Nu kan du tippe dit lokale politi, finde politistationer på kort og selv kontrollere stelnumre i politiets cykelregistre. Du kan også læse den aktuelle døgnrapport fra dit område.

App-en kan downloades på en smart-phone og giver også mulighed for at sende billeder af f.eks. mistænkelige effekter eller køretøjer til politiet. Døgnet rundt holder politiet øje med tip indsendt via app-en, vurderer de modtagne tips og foretager straks nærmere undersøgelser af tippet, såfremt oplysningerne giver anledning til dette.

Det er vigtigt at huske, at app-en ikke skal benyttes, hvis man er vidne til f.eks. et igangværende indbrud, overfald eller røveri. Der skal du ringe 112 i stedet for.

Servicenummeret 114 kan fortsat benyttes, hvis man hellere vil tale med politiet om de iagttagelser, som man finder mistænkelige.

App-en hentes enten i AppStore eller i Google Play-butikken.

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.