De lokale konservative fra Solrød var fredag morgen tidligt oppe for at møde danskerne og uddele løbesedler ved Solrød Strand Station og ved Havdrup Station. Aktionen var landsdækkende, og i alt stod lokale konservative klar fra morgenstunden i 40 kommuner landet over.

Budskabet var et politisk ønske om en øget indsats mod indbrud, der også i Solrød Kommune har været et stort problem de seneste mange år. Alene i 2014 blev der begået 184 indbrud i private boliger i kommunen.

Derfor iværksætter partiet nu flere tiltag, der skal gøre livet surt for de kriminelle indbrudstyve, og det var det, der blev markeret fredag morgen.

Danmark kun overgået af Grækenland

“Dit hjem skal være ukrænkeligt. Desværre er Danmark et af de lande i EU, der er hårdest ramt af indbrud. Der sker et indbrud hvert 14. minut i Danmark. Kun i Grækenland er indbrudsraten højere, og det skal vi simpelthen ikke finde os i,” udtaler Morten Scheelsbeck, der politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti i Solrød, og fortsætter:

“Vi ved, at mange af indbrudstyvene tilhører udenlandske bander. Derfor hænger en styrket indsats mod indbrud sammen med en øget indsat mod udenlandske kriminelle. Med en helt konkret indbrudspakke vil vi sætte ind mod den organiserede indbrudskriminalitet.”

Den konservative indbrudspakke indeholder blandt andet en ny indbrudsparagraf i straffeloven, så straffene skærpes i forhold til simpelt tyveri, som i dag ofte kun giver 30-40 dages fængsel. I forlængelse af det vil partiet tilføre flere midler til politiet for at sikre ressourcer til efterforskningen af internationale kriminelle netværk.

Øget samarbejde med politi i udlandet

“De forskellige politiske tiltag skal komme fra Folketinget, men vi bakker her fra lokalt hold fuldt op og linjen, for det er noget, der påvirker utroligt mange danskere – også her i området,” forklarer Morten Scheelsbeck og understreger, at det desuden er vigtigt, at dansk politi opprioriterer samarbejdet med politiet i især de østlande, hvor de kriminelle typisk kommer fra, og at udenlandske kriminelle skal afsone straffen i hjemlandet

“Det seneste forslag, vi er kommet med for at stække indbrudstyvenes muligheder, går ud på at lade håndværkerfradraget omfatte indbrudssikring. Danskerne skal have deres hjem i fred, og vi er klar til at sætte hårdt mod hårdt for at nå det mål,” afslutter Morten Scheelsbeck.

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.