Vi skriver dette brev, da det i vores professionelle optik er uansvarligt og  uforståligt at indstille brandstationen i Solrød til lukning.
Vi har forgæves forsøgt at få et møde i stand med borgmesteren, men vi har desværre ikke fået noget svar på forspørgelsen.
Solrød brandstation blev for 30 år siden netop oprettet da man ikke kunne overholde responsetiderne fra stationen i Hundige og Køge ( Køge stationen er efterfølgende rykket til Lellinge, så køretiden er endnu længere end dengang )
Brandstationen i Solrød er deltidsbemandet og bilerne skal være kørt indenfor 5 min efter alarm.
Brandkøretøjerne i Lellinge og Hundige er døgnbemandet og skal være afgået inden  1 min fra alarmen er gået.

Lidt simpel matematik:

Afstanden fra de to stationer  til Solrød er 10 km, man regner med at en lastbil med udrykning kører 1km/min. ( her er der ikke taget højde for div problemer på motorvej mv.)

Brandbilerne fra Hundige/lellinge har således 10 min kørevej + 1 min afgangstid ialt= 11 min

Brandbilerne fra stationen i solrød afgår senest efter 5 min.

Der er altså 6 min forskel til adressen i solrød.

Div statistikker der fremlægges viser at stationerne i Hundige og lellinge kan være fremme på visse ture i Solrød brandvæsens område hurtigere end fra stationen i solrød – de skal selvfølgelig afsendes til disse opgaver.

Men området hvor brandvæsnet i Solrød kan være fremme først tæller bla.

Plejehjemmet( Christians torv), Uglegårdsskolen ( af træ ), div børneinstituationer, etageegendomme samt værksteder og virksomheder – alle steder hvor bare 1-5 min kan betyde forskellen på liv og død for mange mennesker.

Man ønsker at spare 10 mill i det nye beredskab der består af 8 kommuner, men da Solrød ligger en del under landsgennemsnittet i pris pr. Indbygger og de andre ligger højere, bliver det Solrød der betaler for døgnberedskaber i Hundige/Lellinge og Roskilde – men vi får selv dårligere beredskabsdækning i store dele af Solrød!!

Nu har vi givet vores professionelle og faglige holdning til kende – resten er op til politikerne i Solrød kommune!

 

Brandfolkene i Solrød brandvæsen

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.