Der har de seneste år været en del omtale af indbrudssituationen i julen. Det har efterladt det indtryk, at der kommer en indbrudsbølge i julen, og at man næsten kan være sikker på at få indbrud, hvis man ikke er hjemme. Den frygt er måske lidt overdrevet, mener chefpolitiinspektør hos Midt og Vestsjællands Politi Sten Skovgaard Larsen.

”Det er rigtigt, at der er lidt flere indbrud i juledagene end normalt, men sandsynligheden for blive udsat for indbrud i perioden fra den 20. december til den 31. december er faktisk ganske lille, svarende til at en ud af 10.000 husstande bliver udsat for indbrud i løbet af julen (tal for 2013). Så selv om man ikke er hjemme i julen, synes jeg, at man skal bruge energien på at nyde juleaften og juledagene i stedet for at bekymre sig om man har haft indbrud,” siger han

Antallet af indbrud i Midt- og Vestsjællands politikreds er faldende. Det skyldes blandt andet, at vi er blevet bedre til at sikre os selv – og hinanden, og vi er gode til at kontakte politiet, hvis man ser noget mistænkeligt. Og så arbejder politiet meget målrettet på at få sat indbrudstyvene ud af spillet – også i julen.

”Vores indbrudsgruppe er i fuld gang med at aflægge vores vaneforbrydere et høfligt julebesøg. Både for at se hvordan de har det og for at få en snak om deres gøren og laden. Herunder de konsekvenser det kan få, hvis man laver indbrud. Indbrudsgruppen vil være på arbejde i juledagene, hvor de følger op de sager og henvendelser vi har fået,” siger han og fortæller, at politiet også bliver hørt i forbindelse med kriminalforsorgens overvejelser om at give afsonere juleorlov.

”Her er det vores udgangspunkt, at hvis der er tale om indbrudstyve med flere domme bag sig, så bør de forblive i fængslet og holde julen der” siger chefpolitiinspektør hos Midt og Vestsjællands Politi Sten Skovgaard Larsen.

Man kan hente inspiration til sikring af boligen på hjemmesiden www.stopindbrud.dk og hos Det kriminalpræventive Råd www.dkr.dk. Det handler blandt andet om lys i huset og naboens bil i indkørslen. Og da vi samtidig ved, at indbrudstyvene opgiver at lave indbrud, hvis de føler sig opdaget, så giver det rigtig god mening, at vi er opmærksomme i vores nærområde. Læs mere om nabohjælp på www.nabohjælp.dk

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.