Uddrag af døgnrapport fra mandag 30.06.14 kl. 07.00 til tirsdag 01.07.14 kl. 07.00.

Forsøg på salg af falske billetter
Roskilde Festival henledte politiets opmærksomhed på salg af armbånd til festivalen via sociale medier. Fotos af armbåndene bar dog præg af, at der var tale om falske armbånd. Politiet efterforskede sagen via det sociale medie og fandt frem til en 27-årig mand fra Brønshøj, som blev sigtet for forsøg på bedrageri ved at udbyde de falske armbånd til salg. Ved en ransagning af hans bopæl fandt politiet dog ikke armbåndene. den sigtede oplyste at have afleveret armbåndene retur til en bekendt, hvis navn han ikke kunne huske, da han af andre blev gjort opmærksom på, at de ikke var ægte.

Falske pengesedler
Kl. 1030 modtog politiet anmeldelse om pengefalsk, idet en mand i forbindelse med køb af varer natten til mandag i Center Øst betalte med en falsk 1000-kr.-seddel. Da som personalet fattede mistanke til ægtheden, forsvandt manden skyndsomt fra stedet. Gerningsmanden kunne ikke beskrives nærmere.

Kl. 1840 modtog politiet endnu en anmeldelse om betaling med en falsk 1000 kr.-seddel i Center Øst i forbindelse med varekøb. På et tidspunkt i løbet af søndag aften og natten til mandag havde en ca. 16-årig, dansk dreng betalt for varer med den falske pengeseddel.

Politiet undersøger nu sedlerne nærmere i et forsøg på at få identificeret gerningsmændene.

Bedrageri
Kl. 1100 henvendte en 29-årig mand fra Tyskland sig til politiet, fordi hans festival-billet var blevet annulleret. Den 29-årige havde i Tyskland købt billetten via nettet, men da den skulle indløses, var billetten blevet annulleret på grund af oprindelig betaling med et stjålet kreditkort.

Vold
Kl. 1130 anmeldte en 18-årig mand fra Kirke-Hyllinge, at han i tidsrummet kl. 0230-0300 pludselig var blevet slået i ansigtet med en campingstol. Han gik sammen med to venner i campingområdet, da en gerningsmand iført en grøn bluse pludselig slog ham i ansigtet. Han blev behandlet på skadestuen for en brækket næse og skader på tænderne. Politiet efterforsker sagen for at finde frem til gerningsmanden.

Mistænkelig forhold – udlændingeloven
Kl. 1615 bemærkede en patrulje en mand inde på festival-området gå hen til hegnet og her stikke nogle papirstrimler ud gennem hegnet til en mand på ydersiden af hegnet. Da manden havde modtaget strimlerne, der lignede armbånd, skyndte han sig væk, men blev indhentet af politiet, der anholdt en 31-årig mand fra Rumænien. Lige før politiets kontakt med ham smed han strimlerne fra sig, og han havde ingen identitetspapirer på sig, så politiet har sigtet ham for overtrædelse af udlændingeloven ved ikke at have identitetspapirer på sig. Politiet skal nu have undersøgt hans identitet nærmere og vil derefter afgøre, hvad der skal ske med ham. Der var intet strafbart i relation til de modtagne papirstrimler.

Hærværk mod bil
Kl. 1820 anmeldte en 18-årig kvinde, der arbejder på festivalen, at hendes bil under kørsel i området i en bil var blevet udsat for hærværk. En ung mand var pludselig hoppet op på bilens tag og her hoppet og danset med bulerne til følge. Da hun og en mandlig passager ville fange gerningsmanden, løb han i retning mod badesøen. Han afleverede sin mobiltelefon til en tilfældig gæst, inden han sprang i søen for at svømme væk. Han blev dog reddet i land af festivalens personale, og politiet fik udleveret mobiltelefonen. Gerningsmanden blev herefter identificeret som en 17-årig ung mand fra Jyllinge, hvis moder blev underrettet dels om sagen og om, at politiet havde sønnens mobiltelefon. Den 17-årige blev senere på aftenen sigtet for hærværket og kan nu ud over straffen se frem til et erstatningskrav for reparation af bulerne i bilen.

Statistik
Til og med mandag d. 300614 kl. 2359:

  2013 2014
Lov om euforiserende stoffer (besiddelse) 122 142
Lov om euforiserende stoffer (salg) 5 2
Tyveri fra campingplads 61 22
Tyveri fra lomme/taske/bagage 32 11
Tyveri af taske/bagage 6 4
Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.