Danskerne lever i høj grad op til anbefalingerne om at passe på sig selv og ”holde afstand”. Solidariteten og omsorgen for hinanden er til at føle. Både hos høj og lav. Det er dejligt og det redder liv.

Samfundet sørger for, at så få som muligt bliver syge, så sygehusene kan følge med. Virksomhederne bliver hjulpet, så færrest muligt bliver fyret.

Prisen for nedlukningen af Danmark er samtidig enorm. Indtil videre er næsten 50.000 meldt sig arbejdsløse. Aktiefald på børserne. Konkurser, lukkede butikker, tomme arbejdspladser, et haltende boligmarked og lignende koster penge. Mange penge. Danmark kommer ikke til at ligne sig selv lige med det samme. Der er en regning, som skal betales.

Allerede nu er der mange forslag på, hvordan regningen skal betales. Nogen foreslår lettelser af skatter og afgifter, fremrykning af offentlige anlægsarbejder, momsfritagelse for restauranter, forøgelse af håndværkerfradraget mv. Andre foreslår, at Staten skal betale, når sundhedsvæsenet, plejesektoren og resten af den offentlige sektor skal indhente det, de ikke har nået, mens Coronaen rasede.

Det er godt med mange ideer, men når regningen kommer efter pandemien, skal vi stadig løfte i flok og udvise solidaritet med fællesskabet.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.