I Solrød Kommune har vi en syrisk flygtningefamilie, som nu er i stor fare for at blive ødelagt af vore umenneskelige regler om udsendelse af flygtninge til Damaskusområdet i Syrien.

Regler der ser ud til at fungere efter en tabel eller et regneark, uden hensyntagen til at det er mennesker af kød og blod fuldstændig magen til os selv, det handler om.

Ingen sætter sig ned og ser dem i øjnene og taler med dem, før der dømmes.

Og dømmes bliver der, udfaldet af skema og regneark kan ende med en afgørelse man ellers kun idømmer kriminelle lovovertrædere.

Familien består af en mor og en far, 3 voksne børn (over 18 år), en dreng på 12 år og en pige på 4 år.

De er nu i den situation, hvor de 3 voksne børn har fået forlænget deres opholdstilladelse med 2 år, faderen har ikke fået forlænget den, hans sag er påklaget til Flygtningenævnet.

Moderen har på grund af at faderens manglende forlængelse af opholdstilladelse fået besked om at være ude af landet senest den 25. september, altså om få dage!!

De 2 mindreårige børn er der intet skrevet om, så familien ved ikke noget.

Selvom der ikke vil blive sendt Syriske flygtninge tilbage, bringer det familien i en forfærdelig situation, og de har på nuværende tidspunkt ikke fået nogen afklaring om hvad der sker efter den 25. september. Kun har de fået besked om, at kontanthjælpen til moderen bortfalder fra denne dato, såfremt der ikke kommer anden besked om moderens forhold inden da.

Kontanthjælpen er p.t. grundlaget for at de kan betale den bolig de fik anvist af kommunen da de flyttede fra de midlertidige boliger.

Skal moderen flyttes til et udrejsecenter?, skal børnene og faderen også? Kan de blive boende indtil faderens sag er behandlet Flygtningenævnet?

Hvordan tror i det påvirker en familie som har været hele den forfærdelige tur igennem en flugt fra deres hjemland, og vidende om at faderen er i stor fare for at blive fængslet eller det der er værre ved en tilbagekomst til Syrien?

De får mange meldinger om grusomheder i det område af Damaskus som de er flygtet fra, så ikke kun faderen, men også moderen og ikke engang børnene kan vide sig sikre.

Faderen og moderen er lige nu også ramt af psykisk og fysisk sygdom, som gør at de ikke er i stand til at arbejde, men har brug for hjælp for at komme i gang.

De har begge tidligere haft job eller været i jobprøvning her i Danmark

De har et stort ønske om at kunne arbejde, så de kan klare sig selv, og bidrage til det Danske samfund.

Alle børnene klarer sig fantastisk godt, og er godt integreret.

De 3 voksne børn er under uddannelse, og en af dem vil være færdiguddannet som bygningsingeniør om kun et år. De 2 andre går på HF.

Samtidig har de op til flere jobs.

Den 12-årige dreng klarer sig godt i skolen, og er meget vellidt blandt sine mange venner, både i skolen og i den lokale fodboldklub, som er Havdrup Fodbold.

Flere trænere fra fodboldklubben har skrevet flotte støtteerklæringer til både den 12-årige dreng og hans voksne storebror, som også spiller fodbold i Havdrup.

Alt i alt er det en familie, som gerne vil bidrage til det Danske samfund hvis de får lov til det og hjælp til det.

I Solrød kommune er der flere syriske flygtningefamilier, men ingen har hørt at der skulle være andre i Kommunen i samme situation.

Vore relationer til familien er at vi er venner, og har kendt dem siden de kom til Havdrup for 5 år siden.

Bedste hilsener Benedikte Okkels Knudsen og Egon Petersen

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.