Den nye regering arbejder fortsat på, at ændre ”voldtægtsloven” og er nu sammen med Folketingets øvrige partier tættere på end nogensinde før, at få ændret ”voldtægtsloven”.

Straffelovsrådet har netop gennemgået tidligere voldtægtssager og vurderer, at loven i dag ikke afspejler, at sex altid skal være frivilligt for de involverede parter. Straffelovsrådet foreslår derfor, at ordet ‘frivillighed’ skrives ind i straffelovens paragraf om voldtægt.

Bliver forslaget til lov, vil det konkret betyde, at anklagemyndigheden skal bevise, at der ikke har været et samtykke mellem parterne inden sex. Dvs. en respekt og samtykke i form at handlinger. I dag skal anklagemyndigheden bevise, at der f.eks. har været tvang eller vold i handlingen.

Ændringen betyder ændrer ikke på bevisbyrden; Anklagemyndigheden skal stadig, som i dag, løfte bevisbyrden.

Som skrevet før, mener jeg, at sex uden samtykke eller frivillighed juridisk set skal betragtes som en voldtægt. Det glæder mig derfor, at Justitsminister Nick Hækkerup forventer at fremsætte et lovforslag i april, så en ny lov kan falde på plads, før Folketinget går på sommerferie.

John Wennerwald/Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.