Vi har fået en ny finanslov. En finanslov der sætter velfærden og klimaet i førersædet. Befolkningen forlangte ved folketingsvalget en ny retning for Danmark, og den har vi fået. Det er godt for Danmark og det er godt for Solrød.

Vi er selvsagt stolte over Regeringens finanslov. Væk er symbolpolitik og velfærdsbesparelser. Ind er kommet reelle politiske løsninger, en ambitiøs klimapolitik og mærkbare velfærdsforbedringer.

Vi får flere voksne i vores daginstitutioner, og det er der stærkt behov for. I Solrød har vi længe haft behovet, og forældrene i Solrød er nu også begyndt at udtrykke deres store bekymring for det lave antal voksne i vores daginstitutioner. Der er afsat 500 mio. kr. til at hæve normeringerne allerede i 2020, som frem mod 2025 stiger til 1,6 mia. kr. hvor minimumsnormeringerne bliver en realitet.

Vi får også flere lærere i vores folkeskoler. Solrøds folkeskoler er økonomiske trængte, derfor er Regeringens saltvandsindsprøjtning til landets folkeskoler på 1 mia. kr. frem mod 2023 en gevinst for Solrød.

Vi får en klimalov, der skal sikre en reduktion af udledning af drivhusgasser i 2030 med 70 pct. Det bliver bl.a. lavet en grøn fremtidsfond, der skal bidrage til en national og global grøn omstilling, herunder udvikling og udbredelse af nye teknologier herunder mulighederne for at etablere energiøer der skal forsyne os med strøm.

I Socialdemokratiet i Solrød vil vi i Solrød Byråd holde et skarpt øje med, at de afsatte penge på finansloven også bliver brugt på de tiltænkte velfærdsområder. Socialdemokratiet har altid været den store velfærdsvagthund i Solrød, og det bliver vi naturligvis ved med at være.

Jonas Ring Madsen (soc.dem.)
Gruppeformand
Solrød Byråd

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.