Lørdag den 25. juni fejrede Køge Handelsgymnasium årets studenter ved den traditionsrige translokation i Ravnsborghallen. Festprogrammet bød på taler, musik, quiz samt overrækkelse af studenterbeviser og legater doneret af erhvervslivet.
Fra talerstolen bød Køge Handelsskoles bestyrelsesformand Søren Eltorp velkommen til alle dimittenderne, som var fremmødt i den store hal i Ravnsborghallen med deres familier for at lade sig fejre ved årets translokation. Efter de indledende bemærkninger overlod Søren Eltorp scenen til lektor Henrik Kureer, som i rollen som konferencier havde ansvar for at føre de nybagte studenter, familier og ledere og lærere på Køge Handelsgymnasium godt gennem dagens festprogram. Første opgave var at sætte fællessang – Den danske sang – i gang.

Blåstemplet kvalitet
Efterfølgende holdt skolens direktør Tim Christensen translokationstale for studenterne og deres familier: ”Velkommen til jer og jeres forældre og pårørende. Jeg ønsker jer hjertelig tillykke med jeres eksamen.  Det er dejligt at se jer – festklædte og glade – med et fælles varemærke for kvalitet på hovedet – en studenterhue med blåt bånd,” begyndte Tim Christensen.
”Det har været fantastisk at være vidne til jeres huepåsættelse de seneste par uger og opleve, hvordan jeres familier og venner har ventet på at fejre jer med flasker og hjemmebag, jordbær dyppet i chokolade. Skolen har emmet af god stemning og glade studenter. Jeg er overbevist om, at jeres forældre og familie er meget stolte af jer, nu hvor I kan kalde jer for student og står på dørtærsklen til nye og spændende udfordringer.”
”Nu står I for alvor over for den helt store beslutning om, hvor I vil hen i livet. Det er en svær beslutning at tage – særligt når der vægter høje forventninger fra samfundet, forældre og familie på jeres skuldre. I er vigtige brikker i fremtidens velfærdsamfund – det er derfor vigtigt, at I finder jeres plads i samfundet. I skal ud i en verden, hvor overskud og ressourcer er vendt til prioritering af ressourcer. Samtidig får I en kæmpe global udfordring. Vores virkelighed stiller nye krav til jeres evne til at navigere og tolke de voldsomt mange informationer, der er tilgængelige – samt de mange forskelligheder, I møder. Men det rummer også uanede muligheder for at være med til at præge den fremtid I er på vej ind i. Der findes mange muligheder og derfor er det godt at være rustet med et godt selvværd og gode beslutningsevner – når man i stigende grad selv skal skabe sine vilkår og muligheder,” sagde Tim Christensen.

”Husk at de kvalifikationer, som vi har bibragt jer de tre forløbne år, først udvikler sig til virkelige kompetencer og færdigheder, når I tager dem i brug og de bliver sat i spil med mellemmenneskelige relationer og de organisationer, kulturer og sammenhænge, I skal indgå i. Men drøm, ønsk – grib visionerne – hold fast og mest af alt vær dig selv. Lær at turde fortjene heldet og lykken – et godt liv. Jeg ønsker jer hjertelig til lykke med eksamen – og held og lykke med beslutningerne, identiteten og fremtiden!”, sagde Tim Christensen.

Efter Tim Christensens translokationstale stod skolens band for underholdningen. Konferencier Henrik Kureer havde nu skiftet mikrofonen ud med altsax og spillede sammen med bandet, som primært består af tidligere studerende: Maria Damsgaard (student 2015 – endda med højeste snit), Jimmi Koldenborg (trommer), Nikolaj Skaaning (keyboards), Martin Møller (guitar) og Dan Rasmussen (bas). De spillede gode klassikere som ”Change the World”, ”Signed Sealed Delivered” og ”Jolene”.

Papir til videre forløb
Efter det musikalske indslag oprandt tiden for overrækkelsen af eksamensbeviser til årets 272 studenter. Undervejs blev der rig lejlighed for de fremmødte familier til at indfange adskillige fotominder fra den store dag.
Efter alle årets studenter havde været en tur på scenen nåede programmet frem til den traditionsrige Gallaquiz. 3b havde vundet den store Superquiz for 3. års-klasser i midten af april, og nu skulle vinderklassen dyste mod holdet, som lærerne på Køge Handelsgymnasium havde sat. Felix Jensen og Simone Johansson fra 3b var oppe mod lærerkollegiet repræsenteret ved underviserne Heidi Thaysen og Mads Vester. De dystede i spørgsmål om sport, film, underholdning og politik. Det var spænding til de sidste. Før hurtigrunden lå lærerholdet til at vinde, men blev indhentet ved målstregen. Studenterne viste sig suveræne i slutspurten, og de vandt med 104 point over lærerholdets 89 point.

Inden opstilling til de sidste klassefotografier blev årets legater uddelt. Årets legater kom fra Danske Bank i Køge, Spar Nord i Køge, Addere Revision i Køge, PwC i Hellerup samt Danbolig Jim Riel i Greve og Solrød
Legaterne gik til studenter, som underviserne havde indstillet for deres engagement, faglighed, evne til at samle klassen eller gøre noget exceptionelt i forhold til Køge Handelsgymnasium og Køge Handelsskole. Modtagerne af årets legater blev: Emil Ernstsen, Sebastian Albrechtsen, Mathias Dahl, Julie Rohard, Mads Holm, Helena Iversen og Anton Pedersen.

Skolens elevforening kaldet GEKH – repræsenteret ved to tidligere studerende, Victor Skytte (årgang 2013) og Amalie Kiefer (årgang 2015) – overrakte desuden deres eget legat til Jason Renahan Rønsholt (3a), Marcus Skovsbo Reetz (3a) for deres store engagement i Festudvalget. Til slut kunne Helene Frederikke Lund Eriksen fra 3l indfinde sig på scenen for at modtage legat fra Sparekassen Sjælland for årets højeste snit på Køge Handelsgymnasium – nemlig på hele 12,2.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.