Lørdag 26. oktober er det igen tid til den årlige gamle elevers fest på Køge Handelsskole, hvor tidligere elever mødes til en festlig aften og mindes gymnasieår på Køge Handelsgymnasium. Den traditionsrige fest arrangeres af den frivillige bestyrelse i foreningen GEKH – Gamle Elever fra Køge Handelsskole, og hvis du har taget en studentereksamen fra Køge Handelsskole, så er du inviteret.

Foreningen blev stiftet i 1990 af lærer Henrik Kureer i samarbejde med nogle engagerede elever. Og de engagerede elever kendetegner stadig bestyrelsen i foreningen: ”Der sidder 12-15 bestyrelsesmedlemmer, som har dét til fælles, at de er engagerede, de er motiverede, og de vil gerne bevare tidligere elevers tilknytning til skolen,” siger Henrik Kureer om bestyrelsen i GEKH. Han har været skolens lærerrepræsentant i bestyrelsen siden 1990 og har i løbet af de sidste par år givet stafetten videre til en anden lærer på skolen, Linda Jeppesen.

En anden slags fest

Bestyrelsen mødes ca. fire gange om året i enten Køge eller København, hvor de i fællesskab arrangerer den årlige GEKH-fest, som i år ligger lørdag 26. oktober. Festen er særlig på den måde, at man sidder sammen med sin gamle klasse eller årgang og spiser, hvorefter der er DJ, beerpong og cocktailbar.
”Vores fest er ikke en handelsskolefest, som man kender den fra sin skoletid. Til vores fest kommer der mange lærere, som gerne vil mødes med tidligere elever, og der er en særligt god stemning, fordi alle har en fælles historie på skolen,” siger formand Victor Skovbæk Skytte til Køge Handelsskoles skoleblad Merkurs. Han er tidligere IBS-elev og blev student i 2013. Han har været med i bestyrelsen lige siden og har været formand de seneste tre år. I sommer blev han cand.merc. i strategi og ledelse fra CBS, og derudover er han en af Danmarks bedste linjedommere i fodbold. Om selve foreningen siger Victor Skytte: ”Vi vil rigtigt gerne, at GEKH bliver set som en netværksressource i studenternes nye liv som universitetsstuderende, arbejdssøgende eller noget helt tredje. Foreningen og festen er potentielt et kæmpe netværk, og jeg kender flere eksempler på folk, der har skabt nye kontakter og muligheder i deres arbejdsliv til én af vores fester. Det kan man godt gøre, samtidig med at man hænger i baren eller danser på bordene.”

Rektor siger: GO!

Også uddannelsesrektor for Køge Handelsgymnasium, Henrik Flyge, har bemærket GEKH-bestyrelsens arbejde og foreningens værdi: ”GEKH-festen er vigtig for skolens elever og vores historie, fordi der er tale om et holdepunkt og en tradition, der rent faktisk repræsenterer en værdi. Både for det enkelte medlem, som oplever at være en del af noget større, men også for skolen, som får muligheden for at følge elever længere end til translokationen.”

GEKH er landets ældste HHX-elevforening. Alle tidligere elever er velkomne til festen lørdag 26. oktober kl. 18 – der er tilmeldinngsfrist den 18. oktober og det er muligt at finde flere informationer på GEKH’s facebook eller www.gekh.dk

Kilde: KHS

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.